Danslessen

Salsa
Salsa komt oorspronkelijk uit Cuba en heeft een reis gemaakt door de Latijn Amerikaanse landen. Salsa heeft zich verder ontwikkeld over de hele wereld, waardoor er verschillende salsa-stijlen zijn ontstaan. Salsa heeft zijn eigen cultuur op zang, dans en techniek. Door verschillende invloeden van buitenaf heeft salsa zich kunnen ontwikkelen tot verschillende dans stijlen. Maar de kern van de salsa is swingen op de muziek en laat je beïnvloeden door de Caribische / zuid Amerikaanse cultuur. Bij de salsa kan je lekker individueel dansen maar ook samen met een dans partner. Als je samen danst is het belangrijk dat degene die leidt zijn armen gebruikt om zijn/haar partner te begeleiden via signalen. Daarom hebt je altijd een leider en een volger nodig om op plezante manier te kunnen swingen op de salsa muziek.

Salsa dans is onderverdeeld in acht tellen, verdeeld over 2 maten van 4 tellen. De 4e en 8e tel zijn rustmomenten, waardoor deze vaak niet worden meegeteld. Gewicht verplaatsing over de voeten zijn erg belangrijk bij het salsa dansen. Hierdoor kunnen je heupen makkelijker heen en weer bewegen wat essentieel is bij de salsa.

Wat wij geven bij LDM is NY/LA stijl met een swing Cubaans. Wij combineren de stijlen, waardoor je in een lijn danst, om je partner heen, met swingende uitbundige dans figuren, styling en techniek.

Het allerbelangrijkst is natuurlijk een avond vol genot en plezier.

Onze lessen beginnen altijd met een individuele dans (warming up) en vervolgens samen met je partner.

Merengue
Merengue komt oorspronkelijk uit de Dominicaanse Republiek en is een van vrolijkste dansstijlen uit de Latijn dans scene. Bij de Merengue is het tempo meestal hoger dan bij de salsa, maar de basis danspassen zijn eenvoudiger. Merengue is voor jong en oud, klein en groot; kortom voor iedereen die een gezellige, swingende avond wilt hebben zonder erbij na te denken waar het mis kan gaan. Typisch bij de Merengue is de heup beweging. Door de ene knie te buigen en andere gestrekt te houden gaan de heupen om en om bewegen. Merengue reisde over hele wereld en werd daardoor nog moderner en swingender.

Bij onze beginners groep verzorgen wij aantal merengue lessen om je een indruk te geven hoe gezellig en swingend deze dans stijl is.

Bachata
Bachata komt ook uit de Dominicaanse Republiek. Bachata heeft de wereld veroverd met zijn hartstochtelijke muziek. Bachata word zowel los (met alleen de handen vast) als dicht tegen elkaar gedanst. Het is een romantische dans waar er meer fysiek contact ontstaan tussen de danskoppels. Deze dans wordt op vierkwartsmaat gedanst. De basispas kan in een klassieke danshouding als in een openhouding uitgevoerd worden. Bachata heeft zich ook ontwikkeld over de jaren heen in verschillende dans stijlen. Van de traditionele tot aan de moderne Bachata kun je samen met je partner de sterren uit de hemel dansen.

Bij onze Salsa Intermediate groep verzorgen wij in een aantal lessen de basis stappen van de Bachata met de bijbehorende basis dans figuren.